Sastāvdaļas
Ruletes pamata recepte
3 olas
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
200 ml miltu
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1, 5 tējkar. cepamā pulvera
2 ēdamkar. verdoša ūdens
Bezē krēms
4 četri lieli olu baltumi
200 ml Dansukker baltā cukurbiešu cukura
150-200 g sviesta istabas temperatūrā
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
4 ēdamkar. ogu biezeņa
200 ml svaigu ogu (biezenim un dekorēšanai)
Instrukcijas
Ruletes pamata recepte
Olas saputo. Pievieno miltus, vaniļas cukuru, cepampulveri un ūdeni. Maisījumu sadala divās porcijās un katru izlej plānā kārtiņā uz cepampapīra. Cep cepeškrāsnī 250 °C temperatūrā apmēram 5 minūtes. Gatavu izgāž uz cepampapīra kārtas, kas apkaisīta ar cukuru, un sarullē līdz turpmākajiem gatavošanas posmiem.
Bezē krēms
Olas ar cukuru puto ūdens peldē, līdz cukurs izšķīdis. Noņem no plīts un ielej miksera traukā. Turpina putot ar mikseri lielā ātrumā 5-10 minūtes. Tad ātrumu samazina un mazās piciņās pievieno mīkstu sviestu, pirms katras nākamās porcijas kārtīgi iemaisot iepriekšējo. Turpina putot, līdz masa ir pilnīgi vijīga.
Pusi no ogām sastrādā biezenī un, ja vēlas atbrīvoties no biezumiem, izspiež caur sietu. Biezeni iemaisa sviesta krēmā. Tam jāsanāk gaisīgam un vijīgam.
Padoms!
Ja krēms pārāk sabiezē, to ir viegli izlabot. Ja tas ir pārāk vēss, mazliet pasildiet to ūdens peldē un vēlreiz sakuliet. Ja tas ir pārāk karsts, pirms putošanas ielieciet to uz brīdi ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.