Rudzu burkānu kūka ar medus krēma pildījumu

Sulīgi rudens burkāni, svaigs vasaras medus, mitrais, nerafinētais cukurs no cukurniedrēm. Bagātīgs biskvīts, medaini krēmīgs pildījums un skābens brūkleņu ievārījums akcentam – tāda ir šī kūka īpašiem svētku brīžiem.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
250 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
120 g eļļas
100 g paniņu
150 g rudzu miltu
200 g kviešu miltu
1 ēdamkarote cepamā pulvera
1 ēdamkarote malta kanēļa
1 tējkarote muskatrieksta
1 šķipsniņa sāls
300 g rīvētu burkānu

Krēmam
360 g krēmsiera
1 ēdamkarote medus
100 g pūdercukura
200 g saldā krējuma
150 g brūkleņu ievārījuma

Instrukcijas

Video pamācību kūkas gatavošanā skaties te

Olas ar cukuru kārtīgi sakuļ. Iemaisa eļļu un paniņas. Iesijā kviešu un rudzu miltus, pievieno cepamo pulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. Visu kārtīgi izmaisa. Iemaisa arī rīvētus burkānus. Masu sadala divās daļās un cep apaļā formā 24 cm diametrā 30-35 minūtes 180 °C temperatūrā. 

Kamēr biskvīts cepas, pagatavo krēma pildījumu. Krēmsieram pievieno medu un pūdercukuru un visu sakuļ vijīgā masā. 

Kad biskvīts izņemts no krāsns un atdzisis, to izņem no formas un kārto uz kūkas paliktņa. Pirmo biskvīta kārtu pārsmērē ar pusi no krēma masas un pārliek ar brūkleņu ievārījumu. Virsū liek otru biskvīta kārtu un pārsmērē to ar otru pusi no krēma. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un biešu vai aveņu pulveri. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.