Rozīņu kūka

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

175 g sviesta vai margarīna
175 ml Dansukker niedru cukura „Demerara”
4 olas
400 ml kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
250 g rozīņu
3 ēd. kar. no citrona izspiestas sulas, ruma vai konjaka

Instrukcijas

Sajauc taukvielas un cukuru baltās un irdenās putās, vislabāk ar mikseri. Pa vienai pievieno olas, enerģiski maisot. Sajauc kopā miltus, cepamo pulveri un rozīnes un uzmanīgi iejauc mīklā. Pievieno šķidrumu.

Izklāj garenu 2 litru formu ar alumīnija foliju. Folijai jāsniedzas pāri formas malām. Ielej mīklu formā.

Cep uz restēm krāsns apakšējā daļā 175°C apmēram 50 minūtes. Ar kociņu pārbauda, vai kūka ir vidū sausa. Ļauj kūkai atdzist formā un pēc tam apgāž.

Kūku uzglabā ietītu folijā ledusskapī. Ļauj kūkai nogatavoties pāris dienas. Kūku pasniedz sagrieztu plānās šķēlēs.

Kūka ir ļoti piemērota sasaldēšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.