Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura vai smalkā cukura
2 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
2 tējkarotes Dansukker vaniļas cukura
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
250 g kviešu miltu
Cukura pasta garnējumam
1 ēdamkarote želatīna + 4 ēdamkarotes auksta ūdens
30 g kokosriekstu sviesta
125 g Dansukker baltā sīrupa
1400 g Dansukker pūdercukura
pārtikas krāsvielas
Zelta zvaigzne
Zelta papīrs
Zobu bakstāmais
Lejupielādējiet mūsu šablonu
Instrukcijas
Izkausējiet margarīnu. Pievienojiet pienu. Ļaujiet uzkarst, bet neuzvāriet. Viegli saputojiet olas ar cukuru. Sajauciet kviešu miltus ar cepamo pulveri, vaniļas mērces pulveri un, pārmaiņus ar piena maisījumu, pievienojiet olu masai. Ievietojiet mīklu uz nakti ledusskapī, lai iegūtu vēl labākas smalkmaizītes. Uz vienkāršās plāts vai smalkmaizīšu plāts salieciet papīra formiņas un salejiet tajās mīklu. Cepiet cepeškrāsns vidū 225 °C temperatūrā apm. 12 minūtes.
Cukura pasta
Katliņā ielejiet ūdeni un želatīnu un karsējiet līdz želatīns izkūst. Pievienojiet kokosriekstu sviestu un ļaujiet tam izkust. Ļaujiet atdzist 15 minūtes. Traukā caur sietiņu iesijājiet pūdercukuru un pievienojiet ūdeni un sīrupu. Maisiet līdz veidojas viendabīga masa. Piejauciet krāsvielu pēc vēlēšanās. Uzglabājiet pastu izturīgā plastmasas maisiņā, kuru ielieciet cieši noslēgtā burkā, lai pasta neizkalstu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.