Sastāvdaļas
250 g piena
100 g sviesta vai margarīna
20 g presētā rauga
600 g kviešu miltu + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai
2 ēd. kar. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa + 1 ēd. kar. rauga atdzīvināšanai *
½ tējk. sāls
Instrukcijas
Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti cukura sīrupa, 1 ēdamkaroti miltu un nedaudz silta ūdens, līdz izveidojas šķidra putriņa. Noliek siltā vietā uz apmēram 10 minūtēm.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukura sīrupu, pievieno siltu pienu, sāli, izsijātus miltus un atdzīvināto raugu. Samīca gludu, elastīgu mīklu, pārsijā ar miltiem, apsedz ar tīru dvieli un ļauj siltā vietā izrūgt, līdz mīklas apjoms dubultojies. Tad mīklu vēlreiz kārtīgi izmīca (atspaida) un veido pīrādziņus, maizītes u.c.
* Rauga atdzīvināšanai un „barošanai” tiek izmantots sīrups. Šķidrā veidā sadalīta saharoze ir raugam vieglāk izmantojama, līdz ar to rauga mīklas bulciņas un pīrādziņi būs mīkstāki, gaisīgāki un saglabāsies svaigi ilgāk.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.