Sastāvdaļas
Pamatne
250 g nesaldu cepumu
35 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
125 g izkausēta sviesta
Pildījums
500 g krēmsiera
1 citrona miziņa, rīvēta
30 ml citrona sulas
90 g Dansukker pūdercukura
5 g vaniļas cukura
350 ml saldā krējuma
Rabarberu un zemeņu pildījums
200 g rabarberu
200 g zemeņu
95 g Dansukker Želejas cukura Multi
Dekors
Svaigas zemenes
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C temperatūru.
Cepumus sadrupina, samaisa ar izkausētu sviestu un brūno cukuru un izklāj 20 cm diametra kūkas formā ar noņemamām malām. Cep krāsns vidējā daļā 10 minūtes. Atdzesē.
Visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot putukrējumu, sakuļ viendabīgā masa. Iecilā saputotu saldo krējumu. Krēma kārtu izklāj uz cepumu pamatnes un novieto ledusskapī.
Sagatavo zemeņu un rabarberu pildījumu. Zemenēm noņem kauslapiņas un lielākās ogas sagriež smalkāk, rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Katliņā visu apvāra, pievieno želejas cukuru “Multi”, uzvāra vēl 3-4 minūtes. Noņem no uguns un ar blenderi sakuļ viendabīgā masā. Nedaudz padzesē, lai nav ļoti karsts, bet arī vēl nav sarecējis (želejas cukurs atdziestot biezē) un lej pāri kūkai. Atdzesē ledusskapī vismaz četras stundas vai, vēlams, līdz nākamai dienai. Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.