Rabarberu tarte ar vaniļas krēmu

Garda rabarberu kūka ar vaniļas krēmu. Tā sniedz visu, ko vien var vēlēties – kraukšķīgu pamatni, skābenu rabarberu pildījumu maigu vaniļas krēmu. Gatavo un baudi!

12 pocijas

1 stunda un 10 minūtes

Atzīme (3 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
125 g sviesta
100 ml Dansukker pūdercukura
330 ml kviešu miltu
1 šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums

Krēms
1 vaniļas pāksts
50 g Dansukker baltā cukura
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
300 ml skābā krējuma

Virskārta
600 g rabarberu

Dekorēšana
20 g kapātu pistāciju
20 g mandeļu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz  200 °C.

Sagatavo mīklu pamatnei, visas tās sastāvdaļas sastrādājot vienmērīgā masa. Ja nepieciešams, pievieno 1-2 ēdamkarotes ūdens. Uz iemiltotas galda mīklu izveltnē apļa formā apmēram 32 cm diametrā.

Kūkas formu 26 cm diametrā ietauko un ieklāj mīklu. To sadursta ar dakšiņu un novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.

Kamēr mīkla dzesējās, pagatavo vaniļas krēmu. Vaniļas pāksti iegriež gareniski un ar karotīti izgrebj sēkliņas. Pievieno pūdercukuru, muskovado un olas, un visu sakuļ. Pievieno arī skābo krējumu un sakuļ vijīgā masā.

Kūkas formu izņem no ledusskapja un cep krāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes. Tad kūkas formu izņem no krāsns un noregulē temperatūru uz 180 °C.

Rabarberus noskalo, nomizo (resnākos kātus pārgriež gareniski), sagriež gabalos. Kūkas formā lej krējuma masu un pāri kārto rabarberus.   Cep krāsnī vēl 25-30 minūtes. Kūku atdzesē un pārkaisa ar kapātām pistācijām vai mandeļu sloksnītēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.