Rabarberu pīrāgs

8 porcijas

Atzīme (24 gab)

Sastāvdaļas

Pamatnei
250 ml kviešu miltu
100 g sviesta vai margarīna
3 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 olas dzeltenums

Rabarberu ievārījumam
700 g apm. 2 cm garuma gabalos sagrieztu rabarberu
300 ml Dansukker baltā smalkā cukura
8 želatīna plāksnes

Vaniļas krēmam
6 olu dzeltenumi
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
300 ml krējuma
2 ēd. kar. kartupeļu miltu

Rotājumam
grauzdētas mandeļu skaidiņas

Instrukcijas

Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.

Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.

Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir izkusis.

Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.

Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.

Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur aukstumā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.