Sastāvdaļas
1 kg rabarberu
1 citrons
500 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
3 l ūdens
45 ml ābolu sidra etiķa
Instrukcijas
Rabarberus nomizo un sagriež gabaliņos. Citronu nomazgā un sagriež šķēlītēs. Lielā traukā ielej ūdeni un izšķīdina tajā cukuru un etiķi. Kad cukurs izšķīdis, pievieno sagrieztos augļus, trauku nosedz ar tīru dvielīti un vāku, un novieto vēsumā. Reizi dienā apmaisa.
Pēc trīs dienām šķidrumu izkāš un lej tīrās, sterilizētās pudelēs. Tās aizvāko un atstāj istabas temperatūrā uz 1-2 dienām, līdz limonāde sāk burbuļot. Uzglabāšanas vietai jābūt nedaudz vēsai, lai nesāktos pelējums. Kad burbuļošana sākusies, pudeles novieto ledusskapī vai pagrabā vismaz nedēļu līdz pasniegšanai.
Uzmanību! Šo limonādi gatavojot, higiēnai ir būtiska nozīme!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.