Sastāvdaļas
100 g sasmalcinātu rabarberu
100 g mandeļu pastas
150 g sviesta vai margarīna
75 g Dansukker Gaišā Muscovado cukura
1 g sāls
3 olas
60 g kviešu miltu
30 g kartupeļu cietes
3 g cepamā pulvera
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 g sasmalcinātas baltās šokolādes
40 g sadrupinātu mandeļu
Dekorēšanai
Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Mandeļu pastu sadrupina un samaisa ar krējumu, Muscovado cukuru un sāli. Pa vienai iemaisa olas. Samaisa kviešu miltus ar cieti, cepamo pulveri un vaniļas cukuru, un pievieno mandeļu pastas maisījumam. Pievieno mandeles, šokolādi un rabarberus. Ielej maisījumu kēksu veidnītēs vai kēksu cepešpannā. Cep krāsns vidusdaļā 180 °C apm. 30 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.