Sastāvdaļas
Aveņu ievārījumam
250 g aveņu
125 g Dansukker Ievārījuma cukura
Vārītajam krēmam
0,5 vaniļas pāksts
250 ml piena
4 olas dzeltenumi
45 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
30 g kukurūzas vai kartupeļu cietes
25 g sviesta istabas temperatūrā
Kēksiņiem
100 g sviesta
75 ml piena
2 olas
90 g Dansukker baltā cukura
5 g vaniļas cukura
140 g kviešu miltu
5 g cepamā pulvera
Papīra vai silikona formiņas kēksiņu cepšanai
Dekorēšanai
Marcipāna masa
Dansukker pūdercukurs
50 g baltās šokolādes
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu ievārījumu. Ogas pārlasa, bet katliņā, pievieno ievārījuma cukuru un vāra 3-4 minūtes. Ja nepieciešams, nosmeļ putas. Verdošu ievārījumu pilda tīrās, izmazgātās burciņās, cieši aizvāko un uzglabā vēsumā.
Pagatavo vārīto krēmu. Pienu kopā ar mīkstumu no vaniļas pāksts uzvāra.
Olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru un cieti sakuļ mīkstās putās. Nepārtraucot kulšanu, tievā strūkliņā ielej karsto pienu. Šķidrumu lej atpakaļ katliņā un, nepārtraukti kuļot, uzkarsē. Kad krēms sabiezējis, noņem to no plīts un pa maziem gabaliņiem iekuļ sviestu. Krēmu izberž caur sietu un novieto vēsumā.
Pagatavo kēksiņus. Sviestu izkausē. Pievieno pienu. Olas ar vaniļas cukuru sakuļ putās un pievieno piena maisījumam.
Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar cepamo pulveri un iecilā mīklā. Mīklu ar karoti liek formiņās, piepildot aptuveni 2/3 no tilpuma. Katrā formiņā mīklas viducī iespiež tējkarotes apjomu aveņu ievārījuma.
Cep krāsns vidējā daļā 225 °C 10-12 minūtes. Atdzesē uz restītes.
Katra kēksiņa vidū izveido iedobi un iepilda tajā vārīto krēmu. Saputo putukrējumu un caur dekorēšanas tūtiņu uzspiež uz kēksiņa.
Izkausē balto šokolādi. Galda virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un uz tā izrullē plānā kārtiņā marcipāna masu. No masas izgriež apmēram 60 apļus 5 cm diametrā. Katru aplīti pārloka uz pusēm un pēc tam vēlreiz uz pusēm. Uz katra kēksiņa kārto pa četriem salocītajiem aplīšiem, centrējot to locījuma vietā uz vidu. Sastiprina, izmantojot kausēto šokolādi. Pietur, kamēr šokolāde sastingusi. Rotā ar ēdamajiem ziediem un pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.