Plātsmaize

apm. 40 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

200 ml kausēta, atdzesēta sviesta / šķidrā margarīna
200 ml ūdens
5 olas
400 g Dansukker niedru cukura „Demerara” vai Dansukker Farīna cukura
275 g kviešu miltu
1½ ēd. kar. cepamā pulvera
sviests veidnes ieziešanai
niedru cukurs „Demerara” veidnes izkaisīšanai

Pildījuma varianti
• 1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
• 2 ēd. kar. kakao
• 1 g safrāna
• apm. 400 g gabaliņos sagrieztu svaigu ogu vai augļu
• apm. 250 g rozīņu vai citu žāvētu augļu
• 100 g sarīvētu burkānu + 200 g nospiestu un sakapātu konservēto ananāsu + 50 g valriekstu
• 300 g sarīvēta ķirbja + sarīvēta 1 laima miziņa

Dekorēšanas varianti
• Dansukker pūdercukurs

• Glazūra: sajauc Dansukker pūdercukuru (200 ml + apm. 2 ēdamkarotes ūdens vai piena). Krāsainu glazūru iegūst, sajaucot pūdercukuru ar koncentrētu sulu no augļiem vai dārzeņiem
• 200 g Filadelfijas siera + 250 ml Dansukker pūdercukura + sarīvēta 1 citrona miziņa
• 300 ml Dansukker pūdercukura + 1½ ēd. kar. kakao + 50 ml kafijas + 50 g kausēta sviesta, kokosa pulveris

Instrukcijas

Ieziež cepešpannu apmēram 30 x 40 cm lielumā un pārkaisa to ar nelielu daudzumu cukura. Saputo olu, cukuru un pievieno sviestu, ūdeni. Samaisa sausās sastāvdaļas un pievieno tās sakultajām olām. Pievieno arī izvēlētās sastāvdaļas. Ieliek mīklu formā un 25-40 minūtes cep cepeškrāsns vidusdaļā 175°C.

Izgāž plātsmaizi uz restēm un pēc savas gaumes izdekorē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.