Sastāvdaļas
200 g sviesta
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
2 olas
240 g kviešu miltu
8 g cepamā pulvera
1 šķipsniņa sāls
100 g baltās šokolādes
50 g mandeļu
100 g jāņogu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C ventilatora režīmā.
Sviestu, muscovado cukuru un dzidro sīrupu kārtīgi sakuļ un pievieno olas.
Miltus, cepamo pulveri un sāli samaisa atsevišķā bļodā un pievieno sviesta-cukura masai.
Šokolādi un mandeles sadrupina un arī pievieno mīklai. Visbeidzot iemaisa jāņogas. Ietauko cepešpannu 25 cm diametrā un lej masu vienmērīgā kārtā.
Cep krāsns vidējā daļā 30-40 minūtes vai uz grila brīvā dabā 10-15 minūtes, nosegtu ar vāku. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē un pasniedz kopā ar saldējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.