Sastāvdaļas
Pamatnei
100 g pistāciju
170 g miltu
80 g Dansukker pūdercukura
115 g auksta sviesta
1–2 ēdamkarotes auksta ūdens
0,5 tējkarotes sāls
Panna cotta
230 ml piena
230 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukura
2 tējkarotes želatīna
2 ēdamkarotes rožūdens
šķipsna sāls
1 ola
Rožūdens un aveņu želejai
220 ml ūdens
120 g aveņu
2 ēdamkarotes rožūdens
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”
Instrukcijas
Pistācijas sablendē virtuves kombainā, līdz izveidojas miltiem līdzīga konsistence. Pievieno miltus, cukuru, sāli un blendē, līdz sajaucies. Pievieno sviesta gabaliņus un sablendē, līdz masa atgādina rīvmaizi. Pievieno ūdeni un blendē, līdz veidojas mīkla.
No mīklas izveido plakanu diskam līdzīgu formu. Ietin cepamajā papīrā, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Mīklu izrullē 3 mm biezumā un ieklāj 20 cm lielā tartes formā. Pamatni sadursta ar dakšiņu un liek saldētavā uz 10 minūtēm.
Pirms cepšanas apsmērē ar sakultu olas baltumu. Cep 20 minūtes 180 °C sakarsētā krāsnī. Ļauj pilnībā atdzist.
Pagatavo panna cotta. Katliņā lej aukstu pienu, pārkaisa to ar želatīnu, ko uzbriedina 10 minūtes. Tad pievieno cukuru un katliņu liek uz lēnas uguns un karsē, kamēr želatīns un cukurs izkusis. Pienam nevajadzētu ļaut uzvārīties. Noņem no uguns un iemaisa saldo krējumu, rožūdeni un sāli.
Pamatnē ielej tikai pāris karotes panna cotta, lai tā viegli pārklātu pamatni, liek ledusskapī un ļauj sacietēt. Kad pamatnes pirmā kārta sacietējusi, ir droši liet visu panna cotta masu. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
Pagatavo aveņu želeju. Sablendē avenes, un masu izspiež caur sietiņu. Katliņā lej ūdeni, aveņu sulu, rožūdeni, cukuru un karsē uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis. Atdzesē, pirms pārlej pāri panna cotta masai, liek atpakaļ ledusskapī un ļauj sacietēt vismaz 1 stundu.
Dekorē ar sasmalcinātām pistācijām, svaigām ogām vai rožu lapiņām.
Receptes autore: Ilze Prūse
Stils: Dagnija Vaivode
Foto: Māris Kiseļov
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.