Sastāvdaļas
250 g biezpiena (9 %)
50 g skābā krējuma
150 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
150 g saldā krējuma (35 %)
10 g želatīna
40 g svaigas piparmētras lapiņu
60 g tumšās šokolādes (70 %)
1 citrona miziņa un sula
3 g Dansukker Vaniļas cukura
Instrukcijas
Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
Biezpienu izberž caur sietu.
Blenderī sasmalcina piparmētras, skābo krējumu un cukuru. Pievieno biezpienu, citronu sulu, miziņu un turpina blendēt, līdz masa kļuvusi viendabīga un skaisti zaļā krāsā. Gatavo masu liek traukā un pievieno izkausētu uzbriedināto želatīnu.
Atsevišķi sakuļ saldo krējumu ar vaniļas cukuru un iecilā sagatavotajā biezpiena masā.
Sietiņā vai caurdurī ieklāj marli un ieliek biezpiena masu. Trauku novieto vēsumā vismaz uz 4 stundām. Sastigušu, turot aiz marles, izņem no formas, dekorē un pasniedz.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.