Piparkūku maize

Šī neparastas formas rauga mīklas maizīte piepildīs māju ar Ziemassvētku aromātu. Svaigo raugu ātri “atdzīvina” cukura sīrups, bet svaigi maltas garšvielas nodrošina tieši nepieciešamo devu pikantuma.

12 porcijas

2 stundas + 40 minūtes cepeškrāsnī

Atzīme (20 gab)

Sastāvdaļas

Mīklai
25 g svaiga rauga
200 ml piena
75 g sviesta istabas temperatūrā
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
3 g drupināta kardamona
360–420 g kviešu miltu

Pildījumam
100 g sviesta istabas temperatūrā
85 g Dansukker nerafinētā Demerara cukura
6 g malta kanēļa
3 g maltu krustnagliņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera

Glazūrai
1 ola

Instrukcijas

Svaigu raugu sadrupina un izšķīdina siltā pienā. Iemaisa arī dzidro cukura sīrupu, kardamonu un mīkstu sviestu. Pakāpeniski iemaisa miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Bļodu pārklāj ar tīru dvielīti un novieto siltumā uzrūgt vienu stundu. 

Tikmēr sagatavo pildījumu. Sviestu, brūno cukuru un pārējās garšvielas sakuļ krēmīgā masā. Ietauko 30 cm garenas formas maizes vai kēksa veidni.

Kad mīkla uzrūgusi, to izgāž uz iemiltotas virsmas. Mīklu izrullē apmēram puscentimetra biezumā kvadrāta formā. Ar silikona lāpstiņu vai nazi pildījumu pārklāj pāri visam mīklas laukumam. Tad mīklas loksni sagriež 20 nelielos četrstūros, veidojot trīs griezienus garenvirzienā un pēc tam četrus griezienus perpendikulāri. Visus taisnstūrus kārto maizes formā vertikāli vienu blakus otram, pārklāj ar dvielīti un ļauj uzgrūt vēl 45 minūtes.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C.
Uzrūgušo kukulīti pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsns vidējā daļā 35-40 minūtes. Pieseko, lai maize neapbrūnētu pārāk strauji. Ja tas notiek, pārklāj to ar foliju.

Atdzesē, neizņemot no cepeškrāsns.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.