Piparkūku lukturīši

2,5-3 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 ola
1,5 tējkar. sodas
2 tējkar. maltu krustnagliņu
1 tējkar malta ingvera
1 tējkar. malta kanēļa
Apmēram 480 g kviešu miltu

Līmēšanai
270 g kausēta Dansukker baltā cukura

Pūdercukura glazūrai
1 olas baltums
2 ml etiķa
240 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Sviestu, cukuru un sīrupu uz lēnas uguns izkausē. Puto, līdz maisījums ir atdzisis. Pievieno sakultu olu.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un pievieno visas garšvielas.

Pievieno miltus, visu sastrādā mīklā un atstāj to uz nakti vēsumā.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mīklu izņem no ledusskapja un atlaidina.

Mīklu izliek uz cepampapīra un izrullē apmēram 3 mm biezā loksnē. Izgriež nepieciešamās formas un novāc mīklas atgriezumus.
Lejupielādē laternas šablonus »
Lejupielādē mājiņas šablonus »

Cep krāsns vidējā daļā apmēram 5-7 minūtes. Ja nepieciešams, pielīdzina maliņas un atstāj atdzist.

Cukuru izber uz sausas pannas un izkausē karameli. savienojuma vietas iemērc karamelē un līmē kopā. Uzmanīgi! Karamele ir ļoti karsta un ātri sacietē, tāpēc jāstrādā ātri un jāuzmanās no apdedzināšanās.

Kamēr salīmētās mājiņas sastingst, pagatavo glazūru. Ar elektrisko putotāju saputo olas baltumu, tad lēnām pamazām pievieno pūdercukuru un puto, līdz putas ir stingras un nepil. Beigās pieputo etiķa pilienu. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā un izgrezno piparkūkas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.