Sastāvdaļas
150 ml saldā krējuma
400 ml Dansukker brūnā niedru cukura
150 ml Dansukker Gaišā sīrupa
1 t.kar. malta ingvera
1 t.kar. malta kanēļa
2 ½ t.kar. dzeramās sodas
1 ēd.kar. ūdens
1.1 l miltu
Instrukcijas
Krējumu, cukuru, sīrupu un garšvielas samaisa. Sodu izšķīdina ūdenī un pievieno maisījumam. Iestrādā miltus un mīca, līdz mīkla kļūst vijīga. Atstāj uz nakti vēsumā.
Mīklu sadala čedtrās daļās. No tām jāizveido 10 lielākus gabalus ķermenim, 10 mazliet mazākus gabalus galvai, kopumā 40 mazus gabaliņos rokām un kājām, un 20 gabaliņus acīm. Rokas un kājas veido, sarullējot stienīšos, bet pārējās daļas – bumbiņās. Savieno visas daļas, veidojot lācīšus uz cepampapīru pārklātas pannas. Cep krāsns vidējā daļā 200 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes. Tūlīt pēc izņemšanas no krāsns katram lācītim lejasdaļā iespiež koka irbulīti un atstāj, lai atdziest. Rotā ar pūdercukuru.
Mīklu var cept arī kā parastos piparkūku cepumus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.