Piparkūkas ar parmezānu un sāls pārslām

Piparkūku cepumi, kas Ziemassvētku garšu paceļ jaunos augstumos. Cep piparkūkas jaunā veidā ar parmezānu un sāls pārslām un pārsteidz savus draugus!

Apmēram 70 gab

Apmēram 20 minūtes

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Piparkūku mīklai
200 g sviesta 
280 g Dansukker Dzidrā sīrupa
200 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 liela ola
7 g sodas
5 g maltu krustnagliņu
3 g malta ingvera
3 g malta kanēļa
apmēram 480 g miltu

Virskārtai
150 g parmezāna siera
Sāls pārslas
1 ola

Instrukcijas

Piparkūku mīklu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.

Sviestu, sīrupu un cukuru katliņā izkausē. Atdzesē un pievieno olas.

Sodu izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un iemaisa to sviesta-cukura masā kopā ar garšvielām. Pievieno kviešu miltus un samīca mīklu. Iepako pārtikas plēvē un ļauj atpūsties pa nakti.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C, ventilatora režīmā.

Mīklu izrullē plānā kārtiņā un pārziež ar sakultu olu.

Rīvētu parmezānu sajauc ar sāls pārslām. Maisījumu bagātīgi pārkaisa piparkūku mīklai.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 10 minūtes, līdz virsma zeltaini brūna. Izņem un krāsns un sagriež gabaliņos, kamēr cepums vēl karsts.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.