Sastāvdaļas
Marinādei
200 ml baltā etiķa (12%)
700 ml ūdens
Garšvielu maisījumam
125 g sāls
200 g Dansukker pūdercukura
2 šķēlēs sagriezti sīpoli
15 ml saberztu smaržīgo piparu
15 ml saberztu balto piparu
5 sadrupinātas lauru lapas
5 g malta ingvera
3 g maltu krustnagliņu
Instrukcijas
Siļķes iztīra, sagriež un noskalo, bet muguras asakas atstāj. Saliek siļķes lielā bļodā. Samaisa marinādes sastāvdaļas un uzlej marinādi uz siļķēm. Liek ledusskapī uz 24 stundām. Tad siļķes notecina. Garšvielas samaisa kopā. Burkā kārtām liek siļķes un garšvielu maisījumu. Uzliek virsū slogu un tur ledusskapī 5-6 dienas. Pasniedz uz sviestmaizēm vai kopā ar vārītiem kartupeļiem.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.