Sastāvdaļas
500 g balto vai sarkano jāņogu, vai upeņu
150 ml ūdens
1 kanēļa standziņa
3 krustnagliņas
1 ingvera gabaliņš cukurgrauda lielumā
1 zvaigžņu anīss
2 tējk. baltvīna etiķa
100 ml Dansukker želejas cukura „Multi” uz katriem 100 ml izkāsta šķidruma
Instrukcijas
Ogas noskalo un liek katliņā kopā ar ūdeni un garšvielām. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns apm. 15 minūtes. Ļauj iztecēt caur audekla filtru 30 minūtes. Katliņu izmazgā. Nomēra šķidruma tilpumu un ielej šķidrumu katliņā. Pielej etiķi. Ieber želejas cukuru – uz katriem 100 ml šķidruma 100 ml želejas cukura. Pusminūti vāra. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Jāņogu želejas variācija
Samaina iepriekšējā receptē minētās garšvielas ar 2-3 ēd. kar. konjaka.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.