Pica ar kazas sieru Chevre

Saldā pica ar pikantu kazas sieru, krēmīgu rikotas sieru, bumbieriem un vīģēm. Papildiniet šo ekstravaganto garšu buķeti ar lazdu riekstiem un zeltaino sīrupu!

2 picas

1 stunda

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Pamatne
25 g svaiga rauga
150 ml silta ūdens
25 g olīveļļas
40 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
180-240 g kviešu miltu

Virskārta
400 g kazas siera
400 g rikotas siera
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
2-3 bumbieri
4 svaigas vīģes
60 g lazdu rieksti
Dansukker Zeltainais sīrups glazūrai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 200 °C.

Vispirms pagatavo picas pamatni. Raugu sadrupina un izšķīdina siltā ūdenī. Pievieno sāli, cukura sīrupu un eļļu. Pievieno miltus un sastrādā mīklu. Novieto siltumā un ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes.

Sagatavo sastāvdaļas picas virskārtai. Kazas sieru sagriež gabaliņos un samaisa ar rikotu un sīrupu. Bumbieri sagriež šķēlītēs. Vīģes sagriež ceturtdaļās.

Uzrūgušo mīklu sadala divās daļās un katru uz iemiltotas galda virsmas izveltnē apļa formā.  Picas pamatni pārklāj ar siera masu un dekorē ar bumbieru un vīģu gabaliņiem. Apslaka ar sīrupu. 

Picu cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes 200 °C temperatūrā.

Padoms: Ja jums ir pieejama picas akmens plate, tad picu iespējams uzcept arī uz grila. Akmens plāti pamatīgi uzkarsē virs grila, tad liek tai virsū picu un cep apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.