Sastāvdaļas
50 g rauga
300 ml saldā krējuma (10 %)
75 g Dansukker pūdercukura
2 g sāls
2 olas
75 g sviesta vai margarīna istabas temperatūrā
1200 g kviešu miltu
50 mandeļu pusītes
Instrukcijas
Svaigu raugu sadrupina bļodā un pārlej ar siltu krējumu. Maisa, līdz raugs izšķīdis, un tad iemaisa arī pārējās sastāvdaļas. Mīklu sastrādā vijīgā masa un sadala 25 gabaliņos. Izveltnē bumbiņās un izkārto uz cepampapīra loksnes. Ļauj uzrūgt apmēram 30 minūtes vai līdz bumbiņas dubultojušās izmēros. Katrai bumbiņai izveido “austiņas”, izmantojot mandeļu pusītes. Cep krāsns vidējā daļā 225 ° C temperatūrā apmēram 12 minūtes. Atdzesē zem dvielīša. Izmantojot cukura pērlītes, izveido “actiņas” un no makarona vai karameles stīgas izveido “asti”.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.