Sastāvdaļas
Pamatne
60 g sviesta
100 g piparkūku cepumu
150 g šokolādes cepumu
Pekanriekstu īrisa krēms
100 g pekanriekstu
140 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
210 g Dansukker Dzidrā sīrupa
150 ml trekna saldā krējuma
75 g sviesta
Trifeles
70 g piena šokolādes
70 g tumšās šokolādes
100 ml trekna saldā krējuma
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 šķipsniņa sāls
Dekorēšanai
50 g pekanriekstu
Cepumu drumstalas
Saldētas brūklenes
Instrukcijas
Sviestu izkausē un virtuves kombainā sastrādā ar cepumu drumstalām. Nedaudz drumstalu atliek malā kūkas dekorēšanai, bet pārējo maisījumu izklāj kūkas formā 24 cm diametrā. Izklāj pa visu formu, ieskaitot maliņas, un kārtīgi nopresē ar pirkstu galiem. Ledusskapī atdzesē.
Pekanriekstus sagriež palielos gabalos. Pārējās īrisa krēma sastāvdaļas samaisa katliņā ar biezu pamatni un uzkarsē līdz 120 °C. Pievieno pekanriekstus un ielej masu kūkas formā. Atdzesē ledusskapī.
Trifeļu masai paredzēto šokolādi smalki sakapā. Saldo krējumu un sīrupu uzvāra. Pievieno šokolādi un sāli. Maisa, līdz šokolāde izkususi. Masu lej pāri īrisa krēmam un novieto ledusskapī.
Kūku dekorē ar pekanriekstiem, cepumu drumstalām un brūklenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.