Pavlova ar melleņu musu

Šis izsmalcinātais deserts ir gan vegāns, gan tradicionāls vienlaikus un tas garšo vienkārši lieliski. Ar želejas cukuru “Multi” melleņu muss iegūs krēmīgu konsistenci, bet Dansukker pūdercukurs nodrošina teicamu bezē struktūru.

8 porcijas

apmēram 2 stundas

Atzīme (6 gab)

Sastāvdaļas

Vegānā bezē versija
150 ml šķidruma no turku zirņiem
170 g Dansukker smalkā cukura
3 g Dansukker vaniļas Sugar
25 g kukurūzas vai kartupeļu cietes

Melleņu muss
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura “Multi”
300 ml augu valsts saldā krējuma

Cukurs ar garšvielām
Receptes skatīt te

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 100 °C.

No konservētiem turku zirņiem nolej šķidrumu. To viegli (noregulējot putotāju uz nelieliem apgriezieniem) uzputo, tad pakāpeniski, nepārtraucot putošanu, pievieno cukuru. Tad palielina putošanas jaudu uz maksimālo.

Turpina putošanu, līdz izveidojas stingras putas. Pievieno vaniļas cukuru un kukurūzas cieti. Maisījumu pilda konditorejas tūtiņā un uz cepampapīra izspiež 8 aplīšus. Tos cepeškrāsns vidējā daļā lēni žāvē apmēram 2 stundas, pēc tam cepeškrāsni izslēdz un ļauj cepumiem lēnām atdzist.

Kamēr bezē top, pagatavo melleņu musu. Ogas pārlasa un kopā ar želejas cukuru apvāra vienu minūti. Ļauj atdzist 1-2 stundas.

Saldo krējumu saputo un iecilā ogu želejā. Visu izmaisa vienmērīgā masā. Uzglabā ledusskapī un pirms pasniegšanas vēlreiz uzputo, lai iegūtu stingrāku konsistenci.

Bezē pamatnes  centrā izveido iedobi. Caur dekorēšanas tūtiņu iedobē iepilda mūsu. Pārkaisa ar garšvielu cukuru.

Padoms!  Ja nevēlaties vegānu desertu, tad turku zirņu šķidruma vietā varat izvēlēties 4 olas baltumus, 300 ml cukura, 1 tējkaroti vaniļas cukura un 1 ēdamkaroti kukurūzas cietes bezē un putukrējuma gatavošanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.