Sastāvdaļas
1 kg labi nogatavojušos tomātu
1 skābs ābols
2 nelieli sīpoli
3-4 ķiploku daiviņas vai 1 viendaiviņas ķiploks
100 ml ūdens
100 ml baltvīna etiķa
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
3 g „Colmans” sinepju pulvera
5 g paprikas pulvera
5 g čili pulvera
3 g sāls
Instrukcijas
Tomātus blanšē, nomizo, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež šķēlēs. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež šķēlēs. Visu liek katliņā ar ūdeni, liek pāri vāku un uz lēnas uguns vāra apm. 15 minūtes. Ar blenderi maisījumu sasmalcina viendabīgā masā vai arī izberž cauri smalkam sietam. Liek atpakaļ katliņā un pievieno pārējās sastāvdaļas. Uz mazas uguns vāra piecas minūtes, nepārtraukti maisot. Lej siltās, sterilizētās burkās. Aizvāko. Pirms pasniegšanas pāris nedēļas notur ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.