Sastāvdaļas
150 ml trekna piena
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
5 olu dzeltenumi
325 ml Dansukker pūdercukura
100 ml saldā krējuma
200 ml šņabja vai cita dzēriena ar neitrālu garšu
Instrukcijas
Pienu kopā ar vaniļas cukuru uzvāra un atdzesē. Olu dzeltenumus un pūdercukuru saputo mīkstās putās un iemaisa atdzisušajā vaniļas pienā. Pamīšus ar alkoholu pakāpeniski pielej saldo krējumu un visu maisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci. Visām sastāvdaļām jābūt vienā temperatūrā, citādi ir liels risks, ka liķieris vietām sarecēs.
Sagatavoto liķieri vismaz divas nedēļas iztur ledusskapī. Derīgs 2 nedēļas uzglabājot ledusskapī.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.