Ogu spilventiņi

Šīs mazās pildītās maizītes ir jaukas uzkodas, ko var pagatavot, izmantojot gan svaigas ogas, gan ievārījumu.

10 gab.

1 stunda + 1 stunda saldētavā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Ievārījums

Mīklai
100 g sviesta
180 g kviešu miltu
45 g Dansukker Nerafinētā cukurniedru cukura
1 g sāls
30 ml ūdens

Glazūrai
150 g aveņu (apm. 4 tējkarotes aveņu sīrupa)
120 g Dansukker pūdercukura

Dekorēšanai
Ēdamie ziedi vai cukura dekori

Instrukcijas

Vispirms pagatavo mīklu, tad – ievārījumu, un beigās cep pašas kūciņas.

Visas mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā mīklā un novieto ledusskapī vienu stundu atdzesēties.

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Mīklu sadala divās daļās. Katru gabalu uz cepampapīra izrullē 3 mm biezā kvadrāta formā. Loksnes sagriež apmēram 5 x 8 cm gabaliņos. Pusi no gabaliņiem liek uz cepešplāts un katram uzliek tējkaroti ievārījuma.  

Atlikušos gabaliņus katru iegriež centrālajā daļā, veicot trīs garenus griezienus, un tad klāj tos pāri pamatnēm ar ievārījumu, veidojot tādus kā mazus pīrādziņus. Maliņas aizspiež ciet, izmantojot dakšiņu. Cep krāsns vidējā daļā apmēram 15 minūtes. Atdzesē uz restītes.

Sagatavo glazūru. Avenes saspaida un izspiež caur smalku sietu. Pievieno pūdercukuru un samaisa līdz pastas konsistencei. Caur dekorēšanas tūtiņu vai ar otiņu pārklāj kūciņām. Pārkaisa ar ēdamajiem ziediem vai cukura kraukšķiem.

Padoms: aveņu vietā var izmantot citas ogas, iegūstot atšķirīgas krāsas un garšas glazūru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.