Sastāvdaļas
4 olas
450 g Dansukker Niedru cukura
270 g miltu
20 g Dansukker Vaniļas cukura
10 g cepamā pulvera
500 g ogu, piem., avenes, mellenes, jāņogas vai upenes
200 g sviesta vai margarīna
Dekorēšanai Dansukker pūdercukurs
Instrukcijas
Olas ar niedru cukuru saputo putās. Miltus kopā ar vaniļas cukuru un cepamo pulveri iemaisa olu maisījumā. Mīklu ielej ietaukotā un miltiem izbārstītā 30 x 40 cm cepampannā. Pāri pārkaisa ogas. Cietu sviestu vai margarīnu ar siera vai mizojamo nazīti sagriež plānās šķēlītēs un pārklāj kūku. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 45 minūtes 175°C temperatūrā. Kad atdzisis, sagriež gabaliņos un pārkaisa ar pūdercukuru. Var pasniegt kopā ar putukrējumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.