Sastāvdaļas
Mīklai
500 g miltu
150 g Dansukker baltā smalkā cukura
Sāls
200 g sviesta
2 olas
50 g ūdens
150 g tumšās šokolādes
Ogu masai
200 g melleņu
200 g kazeņu
200 g brūkleņu
50 g kartupeļu vai kukurūzas cietes
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
50 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Izsijātus miltus samaisa ar cukuru un sāli un samīca kopā ar mīksta sviesta piciņām. Olas sakuļ ar ūdeni, pievieno miltu masai un mīca, līdz izveidojas viendabīga mīkla. 2/3 mīklas izrullē, izklāj pannā un cep cepeškrāsnī 180°C 10-15 minūtes. Katliņā sajuc ogas ar cukuru un cieti. Uz apceptās mīklas kārto sasmalcinātu šokolādi un ogu masu. Atlikušo mīklu izrullē un pārklāj pāri kūkai kā vāciņu. Mīklas virspusē iegriež nelielus iegriezumus, pārsmērē ar sviestu un cep 180°C apmēram 40 minūtes, līdz virspuse kļūst zeltaina. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.