Sastāvdaļas
125 g mandeļu
190 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
100 g mīksta sviesta
2 olas
225 g miltu
10 g cepamā pulvera
Dekorēšanai
Cukura pērlītes
Kanēļa cukurs
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Mandeles sasmalcina. Sviestu un muscovado cukuru sakuļ mīkstās putās. Miltus un cepamo pulveri samaisa un iecilā sviesta putās. Iemaisa arī mandeles.
Mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu izrullē garenā formā, mazliet saplacina un cep krāsns vidējā daļā apmēram15 minūtes.
Cepeškrāsni izslēdz. Ruļļus sagriež diagonālās šķēlītēs, izkārto atpakaļ uz plāts, sagāžot katru šķēlīti uz sāna. Plāti liek atpakaļ cepeškrāsnī un atstāj uz vairākām stundām, lai cepumi apkalst no visām pusēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.