Sastāvdaļas
100 g izkausēta sviesta
1 l tumšā alus, medalus vai iesala dzēriena
50 g maizes rauga
140 g Dansukker Tumšā sīrupa
4 g kaltētu apelsīna miziņu
3 g malta kardamona
3 g malta ingvera
6 g maltu krustnagliņu
2 g smaržīgo piparu
120 g rozīņu
Apmēram 1800 g rudzu un kviešu miltu maisījuma
12 g sāls
Glazūrai
Tumšais alus, medalus vai iesala dzēriens
Dansukker Tumšais sīrups
Instrukcijas
Sviestu izkausē, pievieno alu un uzkarsē līdz 37°C. Atsevišķā bļodiņā sadrupina raugu, pārlej ar silto šķidrumu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pievieno sīrupu, garšvielas un rozīnes. Pakāpeniski iemaisa miltus un mīca, līdz mīkla sāk atlekt no trauka malām. Noslēgumā pievieno sāli. Bļodu pārklāj ar tīru drāniņu un novieto siltumā uzrūgt apmēram 30 minūtes.
Uz iemiltotas virsmas mīklu mīca, līdz tā ir spoža un vijīga. Mīklu sadala četrās vienādās daļās, ko izveltnē un saformē klaipa formā. Klaipus pārklāj ar tīru drāniņu un atkal ļauj uzrūgt 20-30 minūtes.
Cepeškrāsni noregulē uz 250 °C.
Klaipiņus novieto uz cepampapīra, pārsmērē ar alus un sīrupa maisījumu. Krāsns temperatūru samazina līdz 200 ˚C un cep tajā maizi apmēram 40 minūtes. Klaipiņus atdzesē uz restītes, pārklātus ar tīru drāniņu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.