Sastāvdaļas
100 g mīksta sviesta
90 g Dansukker cukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
120 g kviešu miltu
2,5 ēdamkarotes kakao
1 tējkarote vaniļas cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
Instrukcijas
Sviestu, cukuru un sīrupu labi saputo. Pēc tam sajauc miltus, kakao, vaniļas cukuru un cepamo pulveri un iesijā tos maisījumā.
Turpina kult, līdz mīkla saiet pikucī. Tad ar rokām saveļ mīklu bumbā.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ˚C ventilatora režīmā.
Mīklu plāni izrullē starp diviem cepampapīra gabaliem, iekārto uz cepešpannas un tad noņem augšējo cepampapīra gabalu.
Mīklu cep krāsns vidējā daļā 12-15 minūtes, ļauj tai nedaudz atdzist un tad ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas. Gatavos cepumus novieto uz restītes un ļauj tiem pilnībā atdzist.
Dekorē sirsniņas pēc vēlēšanās un uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.