Sastāvdaļas
125 g sviesta istabas temperatūrā
90 g Dansukker brūnā cukura
230 g Dansukker dzidrā sīrupa
375 g miltu
1 tējkarote pārtikas sodas
3 tējkarotes malta ingvera
Instrukcijas
Bļodā ar elektrisko mikseri saputo sviestu un brūno cukuru, līdz krēms ir viendabīgs (apmēram 5 minūtes). Pievieno sīrupu, miltus, cepamo sodu un ingveru un turpina putot pāris minūtes.
Mīklu sadala divās daļās, ietin katru pārtikas plēvē un inovieto ledusskapī uz pusstundu. Pēc tam abas mīklas plānā kārtā (apmēram 5 mm) izrullē uz cepampapīra un novieto atpakaļ ledusskapī vēl uz pusstundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 ˚C ventilatora režīmā.
No atdzesētās mīklas ar piparkūku formiņām izgriež sirsniņas un kārto uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru, atstājot pietiekami daudz vietas starp cepumiem.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 8-10 minūtes.
Pirms dekorēšanas ļauj cepumiem atdzist. Uzglabā cieši noslēgtā traukā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.