Meža ogu saldējums uz kociņa

Atsvaidzinoši ledus našķu kociņi ar meža ogu, laima un piparmērtu garšu. Šim sorbetam var izmantot arī saldētas ogas! Dzidrais sīrups padara saldējuma struktūru maigāku, ne tik ledainu.

6 gab.

30 minūtes + 3,5 stundas saldētavā.

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

Ogu maisījumam
100 g svaigu vai saldētu ogu
100 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
40 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa

Laima un piparmētru maisījumam
4 piparmētras zariņi
150 ml ūdens
45 g Dansukker baltā cukura
20 g Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
20 ml vai 1 laima sula

6 saldējuma formiņas

Instrukcijas

Ogas, ūdeni, cukuru un sīrupu uzvāra, ar blenderi sakuļ un izspiež caur sietu. Atdzesē. 

Arī piparmētras ar ūdeni un sīrupu uzvāra, 5 minūtes apvāra un atdzesē. Pievieno laima sulu. Izņem piparmētru lapiņas ārā. 

Daļu no ogu sīrupa lej saldējuma formiņās. Novieto saldētavā uz 45 minūtēm. Tad pārlej ar piparmētru limonādi un atkal sasaldē. Visu atkārto, līdz formiņas piepildītas un viss sīrups izmantots. 

Kad masa gana sastingusi, katrā saldējumā ievieto kociņu un atstāj saldētavā, līdz saldējums pilnībā sasalis. Pirms pasniegšanas saldējums jāizņem no saldētas pāris minūtes iepriekš, lai to varētu izņemt no formiņām. 

Padoms: Pievieno piparmētru maisījumam ēdamos ziedus  - ceriņu, gurķa, kressalātu,  kliņģerītes, meža vijolītes, rozes un lavandas ziedus.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.