Melleņu un olu liķiera rulete

4 porcijas

1 stunda + nakts vēsumā

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
2 ēdamkarotes kakao
1 ēdamkarote ūdens

Vaniļas krēmam
150 g mascarpone siera
45 g saldā krējuma
25 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
1/2 vaniļas pāksts
45 g olu liķiera

Melleņu ievārījumam
150 g melleņu
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura

Dansukker pūdercukurs dekorēšanai

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.

Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru. Puto, līdz masa kļuvusi gaisīga. Atdala trešdaļu olu dzeltenumu un sajauc ar kakao un ūdeni. Atlikušajai daļai pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa.

Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski vienmērīgi iecilā abās dzeltenumu masās.

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj lielāko mīklas daļu. Mazāko mīklas daļu, kam pievienots kakao, ar karotes vai konditorejas maisa palīdzību izlej horizontālās līnijās pāri pamatnei. Pēc tam ar kociņu velk vertikālas līnijas un izveido rakstu. Cep  cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.

Pagatavo vaniļas krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, cukuru, saldo krējumu un vaniļu. Uzputo līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno olu liķieri un izmaisa.

Pagatavo melleņu ievārījumu. Katliņā liek ogas kopā ar cukuru un uz mazas uguns karsē, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

Vispirms uz biskvīta liek melleņu ievārījumu, pēc tam vaniļas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam. Nākamajā dienā pārkaisa ar pūdercukuru.

Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.