Melleņu cepumi

Aptuveni 16 cepumi

2 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

300 g kviešu miltu
135 g Dansukker cukurbiešu cukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
1 tējkar. sāls
250 g sviesta, atlaidināta istabas temperatūrā
3 ēdamkar. ledusauksta ūdens

Pildījumam
200 g melleņu
140 g Dansukker želejas cukura Multi
1 ēdamkar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
1 gab. citrona sulas un rīvētas miziņas

Glazūrai
1 ola
90 g Dansukker nerafinētā niedru cukura

Instrukcijas

Miltus, cukuru un sāli sajauc ar gabaliņos sagrieztu sviestu, visu mīca, līdz masa turas kopā. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni un ātri iemīca. Masu sadala divās daļās, katru ietin pārtikas plēvē un ļauj atpūsties stundu ledusskapī.

Mellenēm pievieno želejas cukuru Multi, tumšo Muscovado cukuru, citrona sulu un miziņu. Vāra 5 minūtes. Masu sablendē un atstāj atdzist.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C .

Izņem mīklu no ledusskapja un rūpīgi izmīca. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas abas mīklas daļas izrullē līdzīgas formas un biezuma gabalos.

Vienu mīklas daļu pārklāj ar plānu kārtiņu melleņu biezeņa. Otru mīklas daļu griež plānās strēmelēs un krustām - šķērsām pārklāj ar melleņu biezeni noklātajai daļai. Griež trīsstūra vai apaļas formas (aptuveni 3 cm diametrā) gabaliņos un liek uz ar cepamo papīru izklātas cepešpannas.

Cepumus glazē ar sakultu olu un pārkaisa ar nerafinēto cukurniedru cukuru.

Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 10 – 14 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.