Mazās siera kūciņas

5 gab.

2,5 stundas + 2 stundas saldētavā

Atzīme (55 gab)

Sastāvdaļas

Muskovado sloksnītēm
100 g sviesta
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
70 g Dansukker Dzidrā sīrupa
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g kviešu miltu
1/2 tējkar. cepampulvera

Pildījumam
3 olu dzeltenumi
90 g Dansukker pūdercukura
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
150 g siera krēma
300 ml saldā krējuma
100 g aveņu
1/2 citrona sula
100 g melleņu

Dekorēšanai
Avenes
Mellenes
citronu krēms

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 200°C.
Sākumā gatavo muskovado sloksnītes: visas sastāvdaļas sastrādā viendabīgā masā. Mīklu izrullē un pārliek uz cepampapīra, viegli piespiežot. Cep 8-10 minūtes. Atdzesē un uzglabā sausā vietā. Pirms kūkas gatavošanas cepumus sadrupina un sadala 5 mazās kūkas formiņās (7 cm diametrā).

Olas dzeltenumus ar vaniļas un pūdercukuru sakuļ vieglās putās. Iemaisa siera krēmu.
Saputo saldo krējumu un iecilā olu masā. Visu masu sadala pa bļodām trīs vienādās daļās. Pirmajai daļai pievieno 100 g samīcītu aveņu, otrajai – sulu no puscitrona, bet trešajai – 100 g samīcītu melleņu.

Kā pirmo kūku formiņās virs cepumu drumstalām kārto aveņu siera masu, tad noliek saldētavā uz 30 minūtēm sastingt. To pašu atkārto ar citronu sieru, bet kā pēdējo liek melleņu sieru, atstājot saldētavā uz divām stundām.

Siera kūku izņem no saldētavas 5-10 minūtes pirms pasniegšanas. Noņem formas maliņas, dekorē ar svaigām avenēm, mellenēm un citronu krēmu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.