Sastāvdaļas
1 kg sīksīpoliņu
2 lielas ķiploka daiviņas
5-6 zariņi svaiga timiāna
1 svaigs sarkanais čili
800 ml ābolu sidra
600 ml etiķa
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
1 kanēļa standziņa
1 zvaigžņu anīss
10 baltie pipargraudi
1 g sāls
Instrukcijas
Sīpoliņus ieliek vārošā ūdenī, tad nolej to nost. Tad sīpolus atdzesē aukstā ūdenī un nomizo. Ķiplokus nomizo un sagriež šķēlītēs. Čili piparu sagriež uz pusēm, atbrīvo no sēklām un sasmalcina. Sīrupu, etiķi, cukuru un garšvielas liek katliņā un uzvāra. Nosmeļ putas. Siltās, sterilizētās burkās kārtām liek sīpolus un ķiplokus, timiānu un čili. Pārlej pāri marinādi. Aizvāko. Uzglabā ledusskapī. Notur nedēļu pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.