Marijas kūkas

15 gab.

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

Plaucētajai mīklai
150 ml ūdens
50 g sviesta vai margarīna
100 g kviešu miltu
1 liela ola

Smilšu mīklai
100 g kviešu miltu
2 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
½ tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
40 g sviesta vai margarīna

Pildījumam
150 g ievārījuma
50 g putukrējuma

Vaniļas krēmam
1 olas dzeltenums
100 ml pārtikas krējuma
1 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam
Dansukker pūdercukurs
Pēc izvēles ievārījums vai želeja

Instrukcijas

Sajauc smilšu mīklas sastāvdaļas. Ieliek mīklu plastmasas maisiņā un ievieto uz 1 stundu ledusskapī.

Tad sāk gatavot vaniļas krēmu. Katliņā samaisa visas krēma sastāvdaļas, izņemot vaniļas cukuru, un nedaudz uzkarsē, līdz krēms sabiezē. Ļauj atdzist un tad pievieno vaniļas cukuru.

Katliņā uzvāra ūdeni un taukvielas plaucētajai mīklai. Pievieno miltus un, kārtīgi maisot, karsē, līdz mīkla vairs nelīp pie trauka malām. Noņem katliņu no plīts un ļauj mīklai atdzist, pirms pievieno olu. Kārtīgi samaisa. Saripina mīklu mazās, apaļās bumbiņās un liek uz plāts, kas apklāta ar cepampapīru.

Izrullē smilšu mīklu 3 mm biezā kārtā. Ar formiņu vai glāzi izspiež apaļas ripiņas. Uzliek pa ripiņai uz katras mīklas bumbiņas. Cep krāsns apakšējā daļā 175°C apm. 30 minūtes. Ļauj atdzist.

Saputo putukrējumu stingrās putās un iemaisa vaniļas krēmā. Kūciņu malās izveido iedobes un iepilda ievārījumu. Konditorejas uzgalī iepilda krēmu un iespiež to kūciņās. Apkaisa ar pūdercukuru un garnē ar ievārījuma / želejas gabaliņiem. Pasniedz uzreiz, lai kūkas nepaliek mīkstas un miklas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.