Sastāvdaļas
Biskvītam
4 olas
50 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
35 g kviešu miltu
10 g kukurūzas cietes
1 citrona miza
1 ēdamkarote citronu sulas
Marakujas sviesta krēmam
2 olu dzeltenumi
65 g marakujas biezeņa
125 g Dansukker cukurniedru ekoloģiskā cukura
50 g sviesta istabas temperatūrā
šķipsniņa sāls
Marakujas krēmam
65 g sviesta krēma
150 g mascarpone siera
20 g saldā krējuma
Meringam
1 olas baltums
30 g marakujas biezeņa
125 g cukurniedru ekoloģiskā cukura
rudzupuķes vai kādi citi ziedi dekorēšanai
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 180 ºC.
Pagatavo biskvītu. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Vispirms uzputo olu dzeltenumus kopā ar cukuru, citrona mizu un sulu. Puto, līdz masa kļuvusi gaiša un gaisīga. Pievieno izsijātus miltus un cieti, izmaisa. Olu baltumus saputo stingās putās un pakāpeniski iecilā dzeltenumu masā. Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un vienmērīgi izklāj mīklu. Cep cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Biskvītu izņem no krāsns, noņem no papīra, izklāj uz tīra, sausa dvieļa un sarullē. Atdzesē istabas temperatūrā.
Pagatavo sviesta krēmu. Karstumizturīgā bļodā liek olu dzeltenumus, marakujas biezeni, cukuru, sviestu un sāli. Nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, karsē ūdens peldē, līdz masa sāk biezēt. Kad masa sāk iegūt krēmīgu konsistenci, pievieno sviestu istabas temperatūrā. Izmaisa un noņem no uguns. Atdzesē istabas temperatūrā.
Kad sviesta krēms atdzisis, pagatavo otro krēmu. Bļodā liek mascarpone sieru, saldo krējumu un iepriekš sagatavoto sviesta krēmu. Uzputo, līdz masa ieguvusi vienmērīgu un gaisīgu konsistenci.
Vispirms uz biskvīta vienmērīgi izsmērē sviesta krēmu, pēc tam liek otru marakujas krēmu un sarullē. Novieto ledusskapī līdz rītam.
Pagatavo meringu. Cukuru kopā ar marakujas biezeni liek katliņā un uzkarsē līdz 106 ºC temperatūrai. Tikmēr stingrās putās saputo olu baltumus. Turpinot putot, olu baltumiem pievieno sīrupu un puto vēl 2 minūtes. Meringu pārsmērē ruletei un dekorē ar ziediem.
Autors: Linda Brensone
Stils: Zane Tilaka
Foto: Kristīne Sisejeva
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi
Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.