Mālpils siera uzkoda ar aveņu marmelādi, zaļumiem un svaigām ogām

4 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

600 g Mālpils siera
125 g zaļumu maisījuma
30 g ciedru riekstu
50 g rupjmaizes grauzdiņu
250 g svaigu ogu
5 g sviesta

Aveņu marmelādei
160 g svaigu aveņu
100 g ābola bez mizas
100 g Dansukker Zeltainā cukura sīrupa
80 g ūdens

Mērcei 
80 g olīveļļas
1 saišķis svaiga bazilika
Sāls

Instrukcijas

Pagatavo aveņu marmelādi: visas sastāvdaļas liek katliņā, uz lēnas uguns vāra, līdz sabiezē, un tad izkāš.

Pagatavo mērci: bazilika lapiņas atdala no kātiņiem, pieliek nedaudz sāls, pielej olīveļļu un visu sablenderē.

Visu kārto uz šķīvja.

Receptes autore - Aija Garbāne

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.