Maizītes ar sieru un garšaugiem

40 gab.

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

50 g rauga
500 ml vājpiena
50 ml klijām
3 ēd. kar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
2 tējk. sāls
50 ml sezama sēklu
75 ml šķidrā margarīna
Apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam
100 ml sarīvēta Parmas siera
200 ml sarīvēta nobrieduša siera (piemēram, Ementāles, Čedaras u.c.)
200 ml smalki sakapātu garšaugu

Glazējumam
Ola

Dekorēšanai
Sāls pārslas
Sezama sēklas

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā. Pienu sasilda līdz 37°C, tad pārlej raugam un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno klijām, sāli, sīrupu, sezama sēklas un margarīnu. Pakāpeniski iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Apklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Liek mīklu uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem un mīca, līdz mīkla ir pilnīgi viendabīga. Sadala mīklu 2 daļās un katru daļu izrullē taisnstūra formā, apmēram 1 cm biezumā. Apber mīklu ar sieru un garšaugiem un sarullē, sākot rullēt no garās malas. Katru rulli sagriež 20 gabalos un izvieto tos uz cepešpannas, kas noklāta ar pergamentu. Pārklāj ar dvielīti un atstāj uzbriest uz 30 minūtēm. Apslaka gabaliņus ar viegli sakultu olu un pārkaisa pāri sāls pārslas un sezama sēklas. Cep krāsns vidējā daļā 225°C apmēram 15 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.