Lipīgā šokolādes jeb fudge kūka

Salda un melna – tiiiiik šokolādīga šokolādes kūka! Pamatnē izmantots kakao ar dažādiem cukura veidiem, sviestu un olām, bet fudge krēmam – daudz, daudz tumšās šokolādes, saldā krējuma un Dansukker tumšā sīrupa.

10 porcijas

40 minūtes + 4 stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Lipīgajai šokolādes kūkai
100 g sviesta
90 g kviešu miltu
170 g Dansukker baltā cukura
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 g vaniļas cukura ar dabīgo vaniļu
30 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas

Fudge krēmam
200 ml saldā krējuma
85 g Dansukker baltā cukura
180 g Dansukker Tumšā sīrupa
100 g sviesta
100 g tumšās šokolādes

Dekorēšanai
Sāls pārslas

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.

Kūkas formu 18–20 cm diametrā izklāj ar cepampapīru.
Bļodā samaisa visas mīklas sausās sastāvdaļas. Katliņā izkausē sviestu. Sausajā maisījumā iekuļ olas un izkausēto sviestu.
Mīklu lej cepamformā un cep krāsns vidējā daļā 20–23 minūtes. Pirms pildījuma pievienošanas izcepto kūku kārtīgi atdzesē. 

Katliņā ar biezu pamatni lej tumšo sīrupu un sviestu, visu izkausē un, ik pa laikam apmaisot, karsē 10–12 minūtes līdz 120 °C. Kad krēms sabiezējis, katliņu noņem no plīts un iemaisa tajā sakapāto šokolādi. Krēmu sakuļ vijīgā masā un nedaudz atdzesē. Tad to pārlej pāri izceptajai kūkai un novieto ledusskapī uz vismaz četrām stundām vai, ideālā gadījumā, uz visu nakti.  

Pirms pasniegšanas dekorē ar sāls pārslām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.