Lieldienu trusīši

Aptuveni 20 gab.

Atzīme (4270 gab)

Sastāvdaļas

25 g rauga
250 ml remdena piena
100 ml izkausēta margarīna
100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1 tējk. sāls
2 olas
Apmēram 600 g kviešu miltu

Dekorēšanai
1 ola
40 rozīnes
20 lazdu rieksti
Dansukker pūdercukurs

Instrukcijas

Raugu sadrupina bļodā. Pievieno pienu un margarīnu, maisa, līdz raugs izšķīst. Pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sāli. Pievieno viegli sakultas olas. Pamazām iestrādā miltus, līdz mīkla vairs nelīp pie bļodas malām. Pārsedz ar dvieli un atstāj mīklu uzrūgt 20-30 minūtes.

Mīklu rūpīgi izmīca līdz viendabīgai konsistencei uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem.

Sadala mīklu uz pusēm. Vienu mīklas daļu sadala 20 lielākos un 20 mazākos gabaliņos, lai veidotu trusīšus: lielākais gabaliņš ķermenim, bet mazākais – galvai. No otras mīklas daļas veido ausis un ķepas. Saliek kopā visas trusīšu silueta sastāvdaļas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē trusīšus ar sakultu olu. No rozīnēm un lazdu riekstiem veido trusīšu sejiņas, actiņām izmantojot rozīnes, bet deguniem – lazdu riekstus. Atstāj uzrūgt 20 minūtes telpā, kurā nav caurvēja.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 200°C 15 minūtes. Gatavās maizītes izņem no krāsns, apsedz ar dvieli un atdzesē istabas temperatūrā. Pirms pasniegšanas uzkaisa pūdercukuru.

No mīklas var veidot arī vienu lielu trusi un pasniegt to, sagrieztu šķēlēs. Var mīklu izmantot arī vienkāršu, apaļu maizīšu cepšanai.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.