Lieldienu trifle

Trifle ir vienkāršs, bet ļoti izsmalcināts deserts, kurā kārtās ir citrona biskvīta pamatne, mango biezenis un vaniļas krēms. Tas ir vienkārši neatvairāms Lieldienu kārums un papildinājums.

6 glāzes

1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Citrona biskvīts
100 g sviesta
100 ml piena
2 olas
85 g Dansukker ekoloģiskā cukura
90 g Dansukker gaišā muskovado cukura
Puse citrona miziņas
15 g citrona sulas
180 g miltu
10 g cepamā pulvera

Mango biezenis
300 g saldētu mango
Puse citrona, apm. 30 g
50 g Dansukker želejas cukura Multi

Vaniļas krēms
3 olas dzeltenumi
70 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
5 g Dansukker vaniļas cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
300 ml saldā krējuma
15 ml ruma, ja vēlas

Dekorēšana
400 ml saldā krējuma

Instrukcijas

Sāk ar biskvīta pagatavošanu. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā.

Izkausē sviestu un pievieno tam pienu. Olas ar cukuru sakuļ mīkstās putās. Pievieno sviesta maisījumu, citrona miziņu un sulu. Iemaisa miltus, kas iepriekš sajaukti ar cepamo pulveri.

Cepamformu 23 cm diametrā ietauko un piepilda ar biskvīta mīklu. Cep krāns vidējā daļā apmēram 18 minūtes un atdzesē.

Pagatavo mango biezeni. Atkausētus mango ar citrona sulu liek katliņā un uzvāra. Pievieno želejas cukuru, apvāra 30 sekundes un mazliet atdzesē. Sakuļ biezenī, pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto vēsumā uzglabāšanai.

Pagatavo vaniļas krēmu. Olas sakuļ kopā ar muskovado cukuru, vaniļas cukuru un sīrupu mīkstās putās. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ēdamkaroti ruma. Saldo krējumu saputo un iecilā maisījumā.

Biskvītu sagriež mazākos gabalos un pārklāj ar vaniļas krēmu. Pusi no biskvīta gabaliem kārto deserta traukos, pārklāj ar pusi no mango biezeņa un putukrējuma. Virs tā kārto vēl vienu kārtu biskvīta un pārējo sastāvdaļu.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.