Lieldienu kūka ar mandarīnu panakotu

10 porcijas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

300 g sasmalcinātu cepumu, piemēram, "Selga"
50 g sakapātu mandeļu
40 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
125 g izkausēta sviesta vai margarīna
75 g augstas kvalitātes baltā, piena vai tumšā šokolāde

Pildījumam
250 g konservētu mandarīnu šķēlīšu
300 ml saldā krējuma
200 ml piena
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
12-13 ml graudainā želatīna vai 5 želatīna plāksnītes

Mērcei
1 sulīgs apelsīns
50 ml Dansukker Zeltainā cukura sīrupa

Instrukcijas

Bļodā sajauc sasmalcinātos cepumus, mandeles, Muscovado cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kausēto sviestu vai margarīnu, rūpīgi samaisa. Izklāj mīklu 24 cm diametra veidnē un atdzesē ledusskapī. Mikroviļņu krāsnī vai karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Apsmērē kūkas pamatni ar kausēto šokolādi.
 

Ceturto daļu no visām mandarīnu šķēlītēm atstāj dekorēšanai, bet pārējās izklāj uz kūkas pamatnes. Ūdenī uzbriedina želatīna plāksnītes vai želatīnu. Katliņā sajauc saldo krējumu, pienu, cukuru un uzkarsē, līdz masa sāk vārīties. Vāra 1 minūti. Pievieno uzbriedināto želatīnu. Ļauj nedaudz atdzist un tad pārlej mandarīniem.
 

Kūku atdzesē ledusskapī, līdz kūka sacietē. Gatavo kūku dekorē ar mandarīnu šķēlītēm.
 

Apelsīnu nomazgā, norīvē miziņu un izspiež sulu. Sajauc miziņu un sulu ar zeltaino sīrupu. Pasniedz kopā ar kūku.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.