Sastāvdaļas
“Zaķēnu pēdiņas”
1 olas baltums, apm. 20 g
120-150 g Dansukker baltā pūdercukura
Dekorēšana
Pāris pilieni sarkanās pārtikas krāsvielas
Šabloni (klikšķini te!)
Aveņu ievārījums
200 g aveņu
90 g Dansukker ievārījuma cukura
Vaniļas krēma pildījums
2 olas dzeltenumi
45 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
8 g kukurūzas miltu
125 ml saldā krējuma
5 g vaniļas cukura
20 g Dansukker Dzidrā sīrupa
10 g sviesta istabas temperatūrā
Pamatne
3 olas
130 g Dansukker gaišā Muskovado cukura
55 g kartupeļu cietes
40 g kokosriekstu miltu
5 g cepamā pulvera
Dekorēšana
400 ml putukrējuma
baltais marcipāns
Dansukker Baltais pūdercukurs
“Zaķēnu pēdiņas”
maršmellovi
Instrukcijas
“Zaķēnu pēdiņas” un aveņu ievārījumu pagatavo vismaz vienu dienu iepriekš.
Sāk ar “pēdiņām”. Olas baltumu ar pūdercukuru sakuļ, pūdercukuru pievienojot pakāpeniski. Turpina, līdz iegūst biezu krēma konsistences glazūru. Glazūru pilda dekorēšanas tūtiņā ar nelielu atveri vai arī plastmasas maisiņā, kam nogriež vienu stūrīti masas izspiešanai. Nelielu glazūras daudzumu atliek malā un iekrāso ar sarkano pārtikas krāsvielu. Atjauno konsistenci, pievienojot vēl nedaudz pūdercukura. Iekrāsoto glazūru pilda atsevišķā dekorēšanas tūtiņā.
No pievienotās saites izdrukā šablonus, pārklāj tos ar cepampapīra loksni un piestiprina to ar līmlenti. Gar šablona līnijām caur dekorēšanas tūtiņas uzgali ar glazūru veido pēdiņu formas, ko pēc tam piepilda ar glazūru. Kad glazūra apžuvusi, ar sarkano glazūru izveido trīs mazākus punktiņus “pēdiņas” augšpusē un vienu lielāku – apakšpusē. Ļauj pilnībā sacietēt.
Pagatavo aveņu ievārījumu. Avenes kopā ar ievārījuma cukuru uzvāra 3-4 minūtes. Pilda tīrās, izkarsētās burciņās, aizvāko un novieto uzglabāšanai vēsumā.
Pagatavo vaniļas krēmu. Olas dzeltenumus kopā ar muskovado cukuru un kukurūzas miltiem sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu, vaniļas cukuru un sīrupu uzvāra. Abas masas sakuļ kopā, lej atpakaļ katliņā un, nepārtraucot kulšanu, uzvāra.
Kad krēms atdzisis, to iepilda atsevišķā bļodā un pakāpeniski iekuļ tajā sviesta piciņas. Masu novieto ledusskapī.
Pagatavo kūkas pamatni. Cepeškrāsni noregulē uz 175°C ventilatora režīmā.
Olas ar muskovado cukuru kuļ pāris minūtes, līdz iegūst gaisīgu masu. Atsevišķā traukā samaisa kartupeļu miltus, kokosriekstu miltus un cepamo pulveri un iecilā olu masā. Rūpīgi izmaisa.
25x30 cm izmēra cepamformu izklāj ar pergamentpapīru, ietauko un piepilda ar mīklas masu. Cep krāsns vidējā daļā 6-7 minūtes.
Kūciņas kārto kārtās: saputo krējumu, no pamatnes izgriež pa sešiem 7 un 5 cm diametra aplīšiem. Lielākos aplīšus pārklāj ar aveņu ievārījumu, bet mazākos – ar vaniļas krēmu. Mazākos aplīšus iekārto virs lielākajiem un tad visu kūciņu pārklāj ar putukrējumu.
Virsmu pārkaisa ar pūdercukuru un izrullē marcipānu. No tā izgriež 14 cm diametra aplīšus. Marcipāna aplīšus uzmanīgi pārklāj kūciņai un ar pirkstiem izveido kūciņas formu. Marcipāna apakšmalu vieglītēm pārklāj ar ūdeni un iespiež “pēdiņas” kūciņas abās pusēs.
Kūciņas augšpusē uzmanīgi izveido nelielu iedobīti un samitrina ar ūdeni. No neliela maršmellova izveido “ļipiņu” no ievieto izveidotajā iedobītē. Lūk, kūciņas ir gatavas pasniegšanai!
Padoms: Šī recepte ir bez glutēna. Ja vēlies, to var pagatavot arī, izmantojot parastos miltus.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Piparkūkas
Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.
Ielūdz uz karstvīna svētkiem
Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.
Konditorejas izstrādājumi adventes laikam
Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.