Lieldienu jēriņi

Apmeram 20 cepumi jerinu silueta

Atzīme (4 gab)

Sastāvdaļas

150 g kviešu miltu
50 g sasmalcinātu lazdu riekstu
60 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
Šķipsniņa sāls
125 g sviesta vai margarīna
1 olas dzeltenums

Dekorēšanai
1 olas baltums
200 g saberztu mandeļu pastas
50 g blanšētu mandeļu
60 g Dansukker pūdercukura
Pāris piles ūdens

Lejupielādē šablonu

Instrukcijas

Bļodā sajauc miltus, sasmalcinātus lazdu riekstus, sāli, pūdercukuru un vaniļas cukuru. Margarīnu vai sviestu sagriež gabaliņos un kopā ar olas dzeltenumu iestrādā sausajā maisījumā. Aptin mīklu ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.

Apkaisa darba virsmu ar miltiem un izrullē mīklu 5 mm biezumā. Izgriež no mīklas jēra figūriņas un apsmērē tās ar olas baltumu. Saberztās mandeles caur ķiploku spiedi izspiež uz cepumu virskārtas. No mandeļu pusītēm veido jēriņiem ausis.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 10 minūtes. Atstāj atdzesēties istabas temperatūrā.

Sajauc pūdercukuru ar pāris pilēm ūdens, veidojot glazūru bieza krējuma konsistencē, un, izmantojot dekorēšanas uzgali vai no maisiņa izgatavotu tūtiņu, iezīmē jēriņiem acis un degunu. Ja vēlas, glazūrai pievieno dabiskas sulas – piemēram, biešu, upeņu, burkānu, tā iegūstot krāsainas glazūras.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.