Lazdu riekstu saldējums ar avenēm
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina Dansukker Dzirdais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
200 g lazdu riekstu
4 olas dzeltenumi
100 g Dansukker baltā smalkā cukura
200 ml piena
150 ml putukrējuma
100 ml Dansukker Dzidrā vai glikozes sīrupa
Avenes
Instrukcijas
Lazdu riekstus apgrauzdē pannā cepeškrāsns vidusdaļā 200 °C temperatūrā piecas minūtes. Grauzdēšanas procesu jāuzmana, jo rieksti viegli var apdegt. Riekstus mazliet atdzesē, tad tiem noloba miziņas, saberzējot tos visus linu dvielī. Pusi no riekstiem sadrupina, bet otru pusi samaļ blenderī.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Silto piena maisījumu iekuļ olu maisījumā un tad visu caur smalku sietiņu izkāš. Masu sastrādā saldējuma mašīnā vai arī atstāj saldētavā vismaz uz piecām stundām, ik pa laikam apmaisot.
Saldējumu pasniedz ar veselām vai sablenderētām avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.